konifery | minijehličnany - jedle, smrk, tis, douglaska, cypřišek, jalovec, zerav/ túje {thuja}, modřín/ verpán, borovice/ sosna/ pinie, cedr, jínan - viz bonsaj |
koření | jídelní ochucovadla: Anýz, Badyán, Bazalka, Bobkový list, suš. Cibule a Česnek, Fenykl, Hořčice, Hřebíček, Chilli, Jalovec, Kardamom, Šafrán, Kari, Kmín, Koriandr, Kurkuma, Majoránka, Muškátový ořech/ květ, Nové koření, Oregano, Paprika sladká/ pálivá, Pepř černý/ bílý/ zelený, Petrželová nať, Rozmarýn, Řebříček, Saturejka, Skořice, Tymián, Zázvor, aj., a kromě nich také ocet, tresti, směsi, omáčky, soli, sladidla ap. kořenit = dodat chuti vykořenit = likvidovat - viz kořenka |